FotoTalent 2019

FotoTalent 2019 gaat door in CC Nova, Molenstraat 22b, 9230 Wetteren.

 

Zaterdag 9 februari 2019, officiële opening:

14u30 - deuren open

15u00 - openingsplechtigheid in de toneelzaal:

 • Verwelkoming door de OVU voorzitter
 • Toespraak door een vertegenwoordiger van het gemeentebestuur
 • Projectie van 3 aanvaarde reeksen en de aanvaarde werken uit de OVU fotowedstrijden
 • Prijsuitreiking

16u00 - receptie

 

De tentoonstelling is vrij toegankelijk van 10 februari tot en met 17 februari 2019:

     Op zaterdag 16 februari, zondag 10 februari en 17 februari: van 10u tot 12u en van 14u tot 17u

     Van maandag 11 tot vrijdag 15 februari: van 13u30 tot 17u

Afspraken

 • FotoTalent staat open voor alle fotografen (OVU-leden, studenten DKO, volwassen-onderwijs, academies en individuelen).
 • De tentoonstelling gaat door van 9 tot en met 17 februari 2019 in CC Nova, Molenstraat 2B te Wetteren. Ter gelegenheid van deze tentoonstelling wordt een catalogus uitgegeven.
 • Elke deelnemer mag twee werken indienen. Een deskundige jury staat in voor de selectie van de werken.
 • De deelname is gratis voor OVU leden. Niet-leden betalen 20€, te storten vóór 15 november 2018 op de rekening van OVU: BE47 8905 9409 1180 met vermelding "deelname aan FotoTalent 2019 – naam van de fotograaf".
 • Alle formaten zijn toegelaten maar de horizontale zijde van een werk mag niet langer zijn dan 90 cm.
 • De selectie van de werken gaat door op zaterdag 1 december 2018 in CC De Poort, Markt 27 te Wetteren. Deze selectie is niet publiek.
 • Inschrijven :
  • Het inschrijvingsformulier formulier is beschikbaar op de OVU website (zie onderaan deze pagina).
  • Het inschrijvingsformulier met de vermelding van de werken dient opgestuurd te worden naar Luc De Backer vóór 15 november 2018 en bij voorkeur via E-mail: lc.debacker@telenet.be.
  • Deelnemers uit een groep dienen een groepslijst in onder de naam van de groep.
  • Het formaat van iedere foto moet vermeld worden op het inschrijvingsformulier.
  • Een kopie van het inschrijvingsformulier dient bij de foto's gevoegd te worden.
  • De foto's moeten hangklaar binnengebracht worden in "De Poort" op zaterdag 1 december 2018 (dag van de jurering) tussen 10u en 11u30. De niet geselecteerde werken dienen dezelfde dag, tussen 16u en 17u, terug afgehaald te worden.
  • Op de rugzijde van de foto’s dienen de volgende gegevens duidelijk vermeld te worden: Titel van het werk, naam van de auteur en eventueel het OVU-lidnummer
  • Voor fotografen die aangesloten zijn bij een groep, moet ook de naam van de groep vermeld worden.
  • De foto’s dienen ingeleverd te worden onder een degelijke en herbruikbare verpakking. De naam van de auteur of van de groep dient duidelijk vermeld te worden, zowel op de foto's als op de verpakking. Bij groepsinzending moeten de werken bovendien per auteur ingepakt zijn om een vlotte teruggave van de foto's te kunnen verzekeren.
  • De verpakking moet groot genoeg zijn opdat zowel de geselecteerde werken als de niet-geselecteerde werken degelijk zouden beschermd kunnen worden.
  • Uitsluitend witte of écru passe-partouts zijn toegelaten; dit om de uniformiteit van de tentoonstelling te bevorderen.
  • De auteurs dienen de werken hangklaar aan te leveren. Werken achter passe-partout moeten ingekaderd zijn. Werken die niet ingekaderd zijn moeten bij voorkeur voorzien zijn van een (aluminium) U-profiel. Dit kan bij kleine en lichte foto's gerust ook klittenband (haakjeszijde) zijn. Het gebruik van gordijnrails als ophangsysteem is niet toegelaten.
  • De geselecteerde werken worden door de organisatie ingehouden en na de tentoonstelling terugbezorgd. De niet geselecteerde foto's worden onmiddellijk terug meegenomen door de auteurs, of een vertegenwoordiger van een groep, en dit vanaf 16u tot uiterlijk 17u.

Formulieren

  Inschrijvingsformulier FotoTalent

Parkeergelegenheid in Wetteren

FotoTalent gaat door in CC NOVA, Molenstraat 2B, 9230 Wetteren.

Hieronder zijn een aantal parkeermogelijkheden in Wetteren opgegeven, op wandelafstand van CC Nova gelegen.

Op de markt is er parkeergelegenheid, doch betalend. Op het plein zelf is er meestal niet veel plaats, maar de parkeerplaatsen langsheen de rijbaan zijn dikwijls niet allemaal bezet. De maximale parkeertijd is 4 uur.

Let op: betalend parkeren!

Er is ons beloofd dat de speelplaats van het Sint-Gertrudiscollege, Wegvoeringstraat 21, toegankelijk zal zijn voor de bezoekers van FotoTalent. Dit is zeer dicht bij CC Nova gelegen; het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Voor zover er plaats is, verdient deze parking de voorkeur. Deze parking staat ter onzer beschikking van 13u tot 18u, en is gratis. (Let op: dit jaar moet de parking zeker ontruimd zijn tegen 18 uur!)

Er is onlangs een nieuwe parking geopend, inrit via de Scheldekaai. Je rijdt binnen via niveau -3; er is parkeergelegenheid op dit niveau en op niveau -2. In de parking is er een lift, waarmee je het niveau van de “Rode Heuvel” (niveau 0) kunt bereiken. Dit plein ligt juist achter de kerk. Van hier uit bereik je CC Nova door links van de kerk naar de Markt te gaan; op de Markt de eerste straat links (Wegvoeringsstraat), en dan de eerste straat rechts; dit is de Molenstraat. Er is ook een uitgang “Marktdreef” en “Scheldekaai”, maar dan moet je wat bergop naar CC Nova. Deze parking is vrij goedkoop, met een vrij lange gratis periode!

Verder: er is een vrij grote parking in het sportcentrum “De Warande”, ingang via Warandelaan 14. De Warandelaan loopt juist naast de spoorweg. Van hieruit is het ongeveer 10 minuten te voet naar CC Nova. Ga terug naar de ingang aan de spoorweg, dan naar rechts, naar de verkeerslichten aan de spoorwegbrug, en aan de lichten naar rechts: dit is de Molenstraat. Vanaf hier is het ongeveer 400m stappen tot CC Nova.

Hou er ook rekening mee dat de maximale parkeerduur op de betalende parking op de Markt en in de centrumstraten beperkt is: maximaal 2 à 4 uren, afhankelijk van de zone!

In sommige de straten dichtbij CC Nova moet men eveneens betalen om er te parkeren; andere straten (tot en met de Kapellestraat) vallen binnen de blauwe zone.