Info

De Oost-Vlaamse Unie voor Fotografie vzw (OVU) heeft sinds 1971 haar doelstelling, begeleiding en ondersteuning verlenen aan de amateurfotograaf, permanent gerealiseerd. Sinds haar stichting is zij daardoor hét aanspreek- en steunpunt voor iedereen die, in groepsverband of individueel fotografie beoefent. Bovendien is de Unie niet alleen een promotor van de algemene beeldentaal, zij is tevens een belangrijke schakel binnen het sociaal cultureel werk. Mensen engageren, enthousiasmeren en motiveren is dan ook de core business van de organisatie om via een creatieve, kunstzinnige beeldcultuur mee te helpen aan een meer verdraagzame samenleving, een open maatschappij.

De Unie richt zich verder naar een tweeledig publiek met name de beoefenaar van het medium van schrijven met licht en de fan van het fotografisch beeld. De vereniging telt momenteel niet minder dan 700 individuele leden en 60 foto- of diakringen. Voor hen staan we dagdagelijks klaar om vragen van allerlei aard te beantwoorden, behoeftes in te vullen en support te leveren aan allerlei initiatieven. In de praktijk is de OVU-werking dus gericht op het verlenen van informatie, het organiseren van wedstrijden, het aanreiken van vorming, het opzetten van projecties en tentoonstellingen. Op het terrein verzenden we maandelijks een E-zine (lees nieuwsbrief), staan we in voor cursussen en workshops, het organiseren van de jaarlijkse provinciale overzichtstentoonstelling FotoTalent, de lente- en herfstwedstrijden in alle disciplines met onafhankelijke jurypanels en last but not least de Leo Baekelandtentoonstelling waar professionals en non-profit professionals mekaar ontmoeten in een prestigieuze manifestatie met grote erkenning door een ruim publiek uit binnen en buiten de provincie.

Hebben wij uw interesse gewekt, heeft u vragen, kunnen we helpen, aarzel dan niet ons te contacteren en klik hier om on line uw boodschap aan ons over te maken. Wij laten alvast niet na om u in de kortst mogelijke tijd te antwoorden.